• Curriculum Vitae

    Un arhitect trebuie să fie în primul rând artist.

    Vezi PDF

Proiect Centru Comunitar

  • Centru Comunitar

Compoziţia arhitectonică este geometrică,[...]Proporţiile provoacă senzaţii, iar perindarea acestor senzaţii corespunde melodiei din muzică.

Detalii Centru Comunitar

Caracterul general al cartierului este definit în principal de tipul de locuire – “case cu curte”, unde curțile sunt spații de intermediere între locuința propriu-zisă (spațial privat) și strada (spațial public), ele fiind un spațiu de contact social. In cadrul proiectului, parterul de sticlă urmarește să confere curții o imagine unitară și să îi întărească statutul de spațiu social, încercând să atragă vizitatorii și să intermedieze spațiul public reprezentat de stradă și spațiul privat al clădirii, reprezentat de etaj.

Asadar, considerand etajul o zona privata, am considerat ca el trebuie sa fie inchis, protejat, si sa contrasteze cu zona de parter. El reprezinta practic o “cutie” cu un finisaj semi-opac ce pluteste peste curte si parterul transparent.

Structura cladirii este una mixta, compusa din cadre la parter si partea din spate a etajului si o structura metalica la partea de la strada a etajului. Structura metalica a fost necesara pentru a obtine golurile ample si pentru a sustine consola fara a mari numarul de stalpi. Inchiderea parterului este realizata in cea mai mare parte din sticla, iar pentru tratarea etajului am ales un finisaj orizontal de lemn.

Finisajul propus incearca sa unifice cele doua tipuri de structura de la etaj fara a da nastere insa unui conflict vizual. Totodata, acesta urmareste sa accentueze dimensiunea orizontala a spatiului si extinderea cladirii in lungul sitului.

Prin volumetrie am incercat sa realizam un front unitar, urmarind sa facem tranzitia intre cele doua case vecine fara a iesi din context. Etajul urmareste alinierea la strada a casei din dreapta si totodata preia orientarea casei din stanga prin forma sa trapezoidala.