• Curriculum Vitae

    Un arhitect trebuie să fie în primul rând artist.

    Vezi PDF

Proiect CENTRU TINERET

  • CENTRU TINERET
    SPLAIUL INDEPENDEȚEI

Detalii CENTRU TINERET

Proiectul revitalizează această parte a centrului vechi și integrează o funcțiune modernă într-o zonă veche, păstrând o formă rectangulară către exterior pentru a întregi fronturile în acord cu arhitectura deja prezentă, dar exploatând spațiul interior, ascuns de ochiul privitorului pe străduțele învecinate, oferind către interior o experiență arhitecturală diferită. Spațiul interior este de tip plan-liber, urmărindu-se o amenjare modernă, potrivită pentru un spațiu cultural destinat tinerilor.

Clădirea este compusă din două corpuri simple, rectangulare, ce întregesc fronturile, racordate cu un volum din sticlă, mult mai organic și permeabil. Funcțiunile gravitează în jurul spațiului central, public, conturat de volumul de sticlă,  urmărindu-se o gradare a spațiilor de la public către privat de-a lungul înalțimii. 

Zona de parter este publică, iar de aici se face accesul către spațiile situate la etaj, semi-private și private. Etajele comunică prin rampe formând un traseu continuu, functiunile fiind complementare de la un etaj la altul. Curțile din vecintatea sitului au fost transformate în zone verzi, destinate activităților în aer liber.

Clădirea se dezvoltă pe doua axe, una longitudinală ce se simte la nivelul parterului public și una verticală în zona atriumului. Zona atriumului reprezintă elementul ordonator al întregii clădiri, spre ea fiind orientate funcțiunile semi-private.