• Curriculum Vitae

    Un arhitect trebuie să fie în primul rând artist.

    Vezi PDF

Proiect LOCUIRE URBANĂ

  • LOCUIRE URBANĂ

Treaba construcțiilor este să îmbunătățească relațiile umane; arhitectura trebuie să le ușureze, și nu să le îngreuneze.

Detalii LOCUIRE URBANĂ

Pentru a păsta tipicul zonei, am creat un volum care preia direcțiile majore ale țesutului adiacent, încercând să reunifice spațiul fără să îi altereze calitățile.   Am preluat aliniamentul caselor din vecinătate și am contrabalansat frontul vizibil mai masiv de vis-a-vis. Totodată am optat pentru o lărgire a spațiului public in partea de sud a sitului, încercând astfel să creem un dialog cu frontul opus unde linia aliniamentului se frânge. Astfel putem atrage oamenii către zona de intrare cât și să punem în evidență dimensiunea socială a ansamblului.

Majoritatea apartamentelor beneficiază de o dublă orientare, facilitând o bună ventilare a acestora și deasemenea o iluminare de calitate pe întreaga durată a zilei. Proiectul urmarește utilizarea luminii naturale cât mai eficient prin goluri orientate majoritar către sud, dar și posibilitatea de control al luminii prin sisteme parasolare încorporate în tâmplărie.

Volumul este conformat relativ concentric, prezentând o alternanță de spații plantate și spații construite din punct de vedere al planului. Pentru întreținerea spațiilor verzi am creat un rezervor de colectare a apelor pluviale care apoi vor fi folosite pentru irigații. Cu scopul de a reduce costurile, am ales să folosim panouri fotovoltaice pe toată suprafața acoperirii, aceasta fiind proiectată astfel încât să capteze cât mai multă energie solară.